Mobiliteitsmakelaar
regio Rotterdam

Wat

Hoe betrek je het bedrijfsleven bij een –soms wat abstract onderwerp – als de bereikbaarheid van een regio? Terwijl ditzelfde bedrijfsleven een groot aandeel heeft, immers het zijn ook hun mensen, goederen en diensten die op de weg zitten. Deze opgave staat centraal in het programma Beter Benutten vanuit het ministerie I&M. In 12 regio’s, waaronder Rotterdam, wordt het programma regionaal uitgevoerd.

Mijn rol

Als mobiliteitsmakelaar ben ik verantwoordelijk voor de werkgeversaanpak van de regio Groot Rotterdam – Drechtsteden. Ik werk hiervoor samen met een team van 5 projectleiders. Met elkaar organiseren en stimuleren we het bedrijvennetwerk voor de regio Rotterdam op het onderwerp bereikbaarheid en slimme mobiliteit.

Via betrokken bedrijven, het zogenaamde R10 netwerk, organiseer ik bijeenkomsten ter inspiratie, koppel partijen aan elkaar en werk samen met ambassadeurs; CEO’s vanuit het Rotterdamse bedrijfsleven die gemotiveerd zijn om slimmer reizen vanuit hun organisatie op de kaart te zetten.

Opdrachtgever

VNO – NCW West en De Verkeersonderneming

Relevante referenties

“Monique is een gedreven persoonlijkheid. Ze is in staat om complexe materie op een leuke, korte manier over de bühne te brengen. Door haar professionaliteit is het heel prettig samenwerken met haar. Monique weet waar het over gaat en wat ze wil bereiken en dat is een goede combinatie.”

Miriam Hoekstra – van der Deen
Directeur Airport Operations Schiphol Group

“Ik heb Monique leren kennen als een professionele, betrokken, gedreven en positief meedenkende collega. Ze weet opdrachten altijd zeer goed voor te bereiden, met een heldere doelstelling en briefing tot gevolg. Ze voert projecten met grote inzet en aandacht uit. Monique is daadkrachtig, kent haar onderwerpen en weet de juiste partijen in te schakelen. Dat resulteert in daden, succes en resultaat.”

Catharina Bieringa-de Jong
Regiomanager  VNO-NCW Regio Rotterdam