NKC Europa’s grootste camperclub;
op weg naar 2020

Wat

Tegen welke zaken loop je aan als camperaar en waar kun je als campervereniging het verschil in maken? Een simpele vraag, maar met een veelzijdig antwoord. Bijvoorbeeld door meer lokale camperplaatsen te stimuleren, fabrikanten tot juiste garanties te bewegen of ervoor te waken dat je met de camper niet door milieuzones wordt verhinderd? Zie hier in een notendop de diversiteit van de camper. En dan is de vraag voor een professionele vereniging met betrokken leden: waar zetten we op in voor de toekomst?

Mijn rol

Gedurende het jaar help ik NKC in de rol van ‘kritische vriend’ als sparringspartner in de belangenbehartiging. Voor de ledendag van NKC heb ik de workshop ‘Belangenbehartiging’ ontwikkeld en begeleid. Het risico van workshops is dat je een leuke dag hebt met elkaar om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag. Maar niet als het aan mij ligt … Door de opbouw leverde deze workshop een drietal concrete lobbyplannen op, die zo in het jaarplan van de vereniging zijn opgenomen.

Opdrachtgever

NKC, Europa’s grootste camperclub

Relevante referenties

“De NKC werkt vanaf 2016 met Monique samen op het gebied van belangenbehartiging / corporate affairs. Periodiek sparren met ons team ‘lobby’; structuur en focus aanbrengen, communicatie aanscherpen kan Monique als geen ander. Trusted advisor; scherp, kritisch en constructief.
Recent (mei 2017) was ze een uiterst professionele dagvoorzitter bij een bijeenkomst met 200 gedupeerde ‘Ford camperaars’. Het succes van die dag was zeker mede haar verdienste.”

Stan Stolwerk
directeur NKC, het consumenten platform voor de Europese camperliefhebber